Blog

Aspirator robot Rowenta vs. Hobot LEGEE

Dedal-Robot
17.03.2021 09:33
Aspirator robot Rowenta vs. Hobot LEGEE

Dacă încercați să alegeți cel mai potrivit aspirator robot pentru casa sau biroul dvs., veți constata că nu este o treabă ușoară. Există o alegere imensă pe piață, dar acest lucru nu ne ușurează viața.

Aspiratoarele din zilele noastre s-au transformat într-un mod uimitor. Astăzi nici nu trebuie să ne ridicăm de pe canapea când trebuie să facem curățenie. Conștientizând aceste avantaje, suntem pregătiți să respectăm noile criterii și standarde, pentru a oferi ce este cel mai bun având în vedere calitate/preț.

Mulți oameni cred că puterea electrică (wați) este foarte importantă atunci când alegeți un aspirator robot, dar de fapt nu este.

Aspiratoarele robot sunt concepute pentru a vă curăța casa cu ajutorul minim din partea dvs. Alimentate de o baterie reîncărcabilă sau litiu-ion, aceste aparate fără fir pot naviga în camere cu ajutorul senzorilor și al camerelor.

În acest articol vom face o comparație între cel mai folosit robot aspirator Rowenta (Explorer Allergy Serie 40 RR7245WH) și cel al mărcii Hobot (LEGEE 688). În cazul în care vă interesează exact aceste tipuri de aspiratoare, informațiile pe care le-am pregătit vă vor fi utile.

Plusuri și minusuri la aspirator robot Rowenta Explorer Allergy Serie 40 RR7245WH

Robotul aspirator Rowenta Explorer Allergy Serie 40 RR7245WH este un model bine cunoscut printre mulți utilizatori. Are atât calități bune, cât și rele.

Aspirator robot Rowenta 01

Senzorii încorporați permit apartului să se miște și să construiască o hartă a camerei pe care o curăță.

Lucrul bun al acestui aspirator este că aspiră și curăță cu o lavetă mop din microfibră în același timp (2 în 1) și dacă aveți un animal de companie va fi util deoarece este conceput pentru a aduna astfel de fire de păr, chiar dacă sunt încurcate. Acest lucru se datorează unui „turbo” specializat creat pentru a colecta părul care cade pe podea.

Aspirator robot Rowenta 02

Robotul aspirator Rowenta Explorer Allergy Serie 40 RR7245WH are 3 moduri de curățare. Primul este „Automat” - este complet, utilizat ca mod standard pentru curățarea zilnică.

Al doilea este „Pe lângă pereți”, care este folosit pentru a curăța praful și mopul aproape de pereți și colțuri. Se poate spune că această caracteristică este o slăbiciune a acestui model de aspirator robot Rowenta, deoarece modelul are o formă rotundă, nu se ajunge în locuri greu accesibile. Acest lucru duce la alte zone murdare ale casei.

Al treilea mod este „Modul rapid”. Prin intermediul acestuia, robotul efectuează o curățare rapidă în 30 de minute de modul automat.

Modurile / programele mașinii nu sunt deloc multe. Mai degrabă, ne limitează în ceea ce privește tipurile de murdărie. De exemplu, aspiratorul nu are un program pentru pete sau programe pentru diferite tipuri de camere (bucătărie, modul eco etc.).

Aspirator robot Rowenta 03

Senzorii cu infraroșu ai aspiratorului robot nu îi permit să cadă pe trepte sau de sus, iar cu aplicația aveți opțiunea de comandă vocală, ceea ce este o comoditate.

Plusuri și minusuri la Hobot Legee 688

Robotul aspirator Hobot Legee 688 este un robot de uz casnic decent și există un motiv. Forma sa pătrată permite curățarea în colțuri, o preche de lavete mop din microfibră, pulverizare apă cu o tehnologie AI (Inteligență Artificială), brevet patentat pentru modul de ștergere care imită ștergerea manuală cu mop. Mai exact ce face? Aspiră, șterge cu uscat cu laveta din față, pulverizează apa, apoi șterge cu laveta din spate. Diferența din el și ceilalți roboți este că nu doar trece cu laveta mop peste pete, ci le freacă cu mișcări rapide de înainte/înapoi pentru o curățare profundă.

Aspirator robot Rowenta Hobot Legee 01

Datorită formei sale, aspiratorul robot curăță cu succes murdăria strâns de pereți și mai ales în colțuri.

Aspirator robot Rowenta Hobot Legee 02

La fel ca aspiratorul robot Rowenta Explorer Allergy Serie 40 RR7245WH, Hobot Legee 688 este disponibil prin control din aplicație, dar are și telecomană. Rezervorul de apă este încorporat. Din aplicație sau telecomandă controlați dacă să fie curățare uscată sau umedă. Curățarea uscată nu este doar aspirare cum este la majoritatea roboților, ci este aspirare și lustruire, lavetele mop din microfibră captând praful foarte fin de pe podea, care rămâne după aspirare.
Nu are funcție de control vocal, dar are 8 programe. Acestea sunt:

Aspirator robot Rowenta Hobot Legee 03

Datorită senzorilor, robotul este protejat de cădere și construiește o hartă a tuturor camerelor cu o funcție pentru un jurnal de curățare în aplicație. Navigația este controlată de: giroscop, busolă, codificator, lasere, aparat de evaluare a poziției.

Aspirator robot Rowenta Hobot Legee 04

Hobot Legee 688 are trei căi de curățare: Zigzag, traseu de-a lungul pereților și traseu automat.

Aspirator robot Rowenta Hobot Legee 05

Acest model are și o baterie litiu-ion.

Aspirator robot Rowenta și aspirator robot Hobot LEGEE 688: Concluzie

Cele două aspiratoare au o diferență relativ mare în performanța unei sarcini atât de importante - de a face murdăriei zilnice de acasă sau la birou.

Cu siguranță robotul aspirator Rowenta nu atinge nivelul și calitatea de curățare a Hobot LEGEE 688, din mai multe motive. Hobot LEGEE 688 este conceput în întregime pentru a face față tuturor tipurilor de murdărie pe toate tipurile de suprafețe dure, în timp ce aspiratorul robot Rowenta este specializat mai mult în murdărie de calitate inferioară și în principal de la animale de companie cu părul scurt.

LEGEE manipulează murdăria în colțuri, iar Rowenta eșuează datorită designului său rotund.

Faptele vorbesc de la sine și, în acest caz, nu le putem ignora.